Basiskursus i fødevarehygiejne
Basiskurset i fødevarehygiejne er bygget op som et E-Leksikon med fem kapitler. Hvert kapitel afsluttes med en test i form af spørgsmål med 2-3 svarmuligheder, hvoraf ét er rigtigt.
D.v.s. du opbygger din viden ved at gennemgå materialet i kapitlet og tester derefter, om du har forstået teksten.
Du skal gennemføre alle kapiteltest, før du kan gå til den afsluttende test.
Du kan gennemføre de enkelte kapiteltest så mange gange du vil.
Når du har gennemført kapiteltest of den afsluttende test med tilfredsstillende resultat, dannes dit kursusbevis som en pdf fil du kan gemme eller udskrive. Husk at udskrive eller gemme filen med dit kursusbevis på din egen enhed.
Sørg for at det er de rigtige oplysninger vi har registreret om dig under punktet “Profil”.
Bemærk: Når du har gennemført kurset kan du finde dit kursusbevis under ” Kursusbevis”.
Klik på kapitel 1.0 for at komme i gang med kurset.
God fornøjelse!
Kursusindhold:
3.0 Behandling af fødevarer - 3.1 Varm op!
- 3.1.1 Varmbehandling af kød
- 3.1.2 Varmbehandling af æg
- 3.1.3 Varmbehandling i mikrobølgeovn
- 3.1.4 Varmholdning af mad
- 3.1.5 Genopvarmning af mad
- 3.2 Køl af!
- 3.2.1 Temperaturkrav i køle- og fryserum
- 3.2.2 Daglig kontrol af temperaturer på varer i køle- og fryserum
- 3.2.3 Hold styr på varerne i køle- og fryserum
- 3.3 Spredning af bakterier - undgå det!
- 3.3.1 Undgå spredning af bakterier fra råvare til råvare
- 3.3.2 Undgå spredning af bakterier fra rå til færdiglavet mad
- 3.3.3 Undgå spredning af bakterier via redskaber
- 3.3.4 Sådan undgår man spredning af bakterier
- 3.1 Varm op!
- 3.1.1 Varmbehandling af kød
- 3.1.2 Varmbehandling af æg
- 3.1.3 Varmbehandling i mikrobølgeovn
- 3.1.4 Varmholdning af mad
- 3.1.5 Genopvarmning af mad
- 3.2 Køl af!
- 3.2.1 Temperaturkrav i køle- og fryserum
- 3.2.2 Daglig kontrol af temperaturer på varer i køle- og fryserum
- 3.2.3 Hold styr på varerne i køle- og fryserum
- 3.3 Spredning af bakterier - undgå det!
- 3.3.1 Undgå spredning af bakterier fra råvare til råvare
- 3.3.2 Undgå spredning af bakterier fra rå til færdiglavet mad
- 3.3.3 Undgå spredning af bakterier via redskaber
- 3.3.4 Sådan undgår man spredning af bakterier