FAQ
Vi har samlet en række af det oftest stillede spørgsmål herunder.
Klik på det enkelte spørgsmål for at se svaret
Basiskursus i fødevarehygiejne henvender sig primært til medarbejdere som arbejder med begrænset tilvirkning af fødevarer fx isbarer, kiosker, tankstationer som sælger bake-off og franske hotdog.
Certifikatkursus i fødevarehygiejne er til medarbejdere der skal arbejde med alle typer af fødevarer og alle former for behandling af fødevarer dvs. restauranter, catering offentlige køkkener mfl.
Gå til https://www.mortalin.dk/fødevaresikkerhed/mortalinakademi. Udfyld formularen, så opretter vi kurser og adgange til dig.
Alle offentlige institutioner og virksomheder kan handle via EAN-nr. udfylde formularen, så kontakter vi dig. Skriv EAN-nr. i feltet Evt.
Efter bestilling modtager du en mail med brugernavn og adgangskode.
Modtager du ikke en brugermail med brugernavn og adgangskode, bedes du kontakte Mortalin på 8842 0000
(mandag-fredag 08.00-16.00). Du kan også sende en mail til service@mortalin.dk
Ja, systemet lægger automatisk det navn på, som du skriver ved tilmeldingen på dit kursusbevis. Du skal derfor huske at skrive dit fulde og rigtige navn, da det kommer til at stå på dit kursusbevis.
Opdager du, at dit navn er skrevet forkert, så send en mail med dit rigtige navn og hvilket kursus du er i gang med til mail@mortalinakademi.dk, så sørger vi for at rette det.
Når du skal købe kurser til dine medarbejdere, skal du ved bestilling kun indtaste de oplysninger som vedrører dig som betaler samt det antal kurser, som du ønsker at købe.
Du modtager efter ordreafgivelse en ordrekvittering og en brugermail med brugernavn og adgangskode. Du kan herefter logge dig på mortalinakademi.dk og tildele dine medarbejdere adgang til de købte kurser.
Ja, du må gerne tage kurset selv om du ikke er fyldt 18 år.
Som udgangspunkt skal alle, som behandler fødevarer have en uddannelse som svarer til certifikatkurset. Omfatter arbejdet med fødevarerne kun behandling af et begrænset varesortiment, hvor der kun er minimal sundhedsmæssig risiko, er basiskurset tilstrækkeligt.
Et begrænset varesortiment er fx:
- Opvarmning af pølser, brød samt pomfritter
- Behandling ved bake-off af brød
- Salg af soft-ice og gl. dags isvafler
Nej, kurserne er uafhængige af hinanden, og du skal derfor ikke have gennemført basiskurset for at påbegynde certifikatkurset.
Ja, brug af online kurserne kræver en e-mail adresse. Vi sender oplysninger med login og ordrekvittering til din e-mail adresse.
Du har 1 måned til at gennemføre Certifikatkurset og 3 måneder til at gennemføre Basiskurset gældende fra den dag du bliver oprettet på kurset.
Kurserne er delt op i afsnit og til hvert afsnit er der en indledende test og en afsluttende prøve.
Du kan tage testene i den rækkefølge, som du ønsker og systemet gemmer resultaterne undervejs. Du behøver derfor ikke tage hele kurset på en gang, men kan det af flere omgange.
Du kan logge ind og ud af kurset, så mange gange du har brug for.
Ja, når du har gennemført kurset, kan du printe eller gemme dit kursusbevis på din computer. Er kurset bestilt gennem en arbejdsgiver gives der besked via mail om, at medarbejderen har gennemført kurset, og beviset kan hentes på arbejdsgiverens login.
Den afsluttende prøve er inkluderet i kurset og tages ONLINE.